Şu yazıyı okuyorsun: Tarom ile Uçuş Deneyimi
Romanya 16 Temmuz 2014

Tarom ile Uçuş Deneyimi

Romanya Havayolu şirketi olan Tarom, Romanya seyahatim sırasında uygun fiyatlı olmasından dolayı tercih ettiğim havayolu şirketiydi. İstanbul Atatürk – Bükreş Otopeni uçuşu için gidiş-dönüş 90 Euro ödemiştim. Her ne kadar Tarom ile ilgili bilinmesi gereken önemli şeyler olmasa da, bazı küçük noktalara değindiğim bir yazı hazırladım.

Hakkında

Tarom, 1954 yılında kurulmuş ve 2010 yılında SkyTeam bünyesinde dahil olmuş, Romanya merkezli bir havayolu şirketidir. Şirketin %97.05’i devlete ait. Bugün ise filosunda 23 uçak barındırıyor ve haftada 13 defa İstanbul – Bükreş uçuşu gerçekleştiriyor.

Bilet Alma

Tarom İnternet Sitesihttps://www.tarom.ro/en/

Tarom’un internet sitesi üzerinden bilet sorgulama ve alma işlemi, standart internet kuralları dahilinde. Yani daha önce internetten herhangi bir şey almışsanız, kolayca bu siteden de bilet satın alabilirsiniz. Ancak bilmeniz gereken tek şey, ödeme sayfasına geldiğiniz zaman Pasaport Numaranızı girmenizi istiyor. Biletimi alacağım esnada pasaportum yanımda olmadığı için ertesi gün almak zorunda kalmıştım o yüzden.

Check-in

Tarom’da check-in işlemi uçuşa 30 saat ve 1 saat kala arasında online olarak yapılabiliyor. Bunun için ONLINE CHECK-IN sayfasına girerek, açılan sayfada “Check-in online” resmine tıklamanız gerekmekte. Ardından Web Check-in sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda yazılar Romence gelebilir, sağ üst taraftan İngilizce’yi seçebilirsiniz. Ardından check-in yapabilmek için bilet numarası ya da kişisel bilgilerinizi girebileceğiniz iki butondan birine tıklayarak, checkin işlemini yapabilirsiniz. Son sayfada oturmak istediğiniz koltuğu seçebileceğinizi belirteyim.

Bagaj Limiti

Standart havayolu kuralları dahilinde;

  • El Bagajı: En fazla 10 kilogram
  • Check-in Valizi: En fazla 23 kilogram

olmalı. Eğer belirtilen limitleri geçerseniz, epey ek ücret ödersiniz.

Uçak İçi İkramlar

Uçuştan önce bu konuda fikrim yoktu benim. Ama fiyatı uygun olduğu için bir şey vermeyecek ya da paralı olarak vereceklerini düşünmüştüm ancak hiçte öyle olmadı. Uçuş sırasında küçük bir sandviç, çikolata, çay/kahve ve kuruyemiş veriyorlar. Bunları yerken hostesler tekrar geliyor ve bu sefer sadece içecek (su, kola, bira vb.) dağıtıyorlar. Bunlar tamamen ücretsiz, gönül rahatlığıyla yiyip içebilirsiniz 🙂

ATR Uçaklar

Tarom’un filosunda Boeing ve Airbus haricinde, ATR marka uçaklar da bulunuyor. Bükreş’ten İstanbul’a dönüşte ATR 42-500 uçağına binmiş ve hayatımdaki en kötü uçuş deneyimini bu uçakta yaşamıştım. Bu modeldeki uçaklar alışkın olduğumuz uçaklara göre biraz daha farklı ve küçük. Yani normal uçaklarda yan yana 3 koltuk olurken, bunlarda iki koltuk oluyor. Bunun dışında uçağın pervaneleri açıkta ve bu nedenle uçuş esnasında içeriye çok fazla gürültü geliyor. Çoğu zaman yanındaki kişinin ne dediğini anlamıyorsun sesten. Daha kötü tarafı ise, çok fazla sallanması! Rüzgarı adeta içinizde hissediyorsunuz 🙂 Hele bulutların içerisine girdiğinde çok daha fazla sallanmaya başlıyor. Epey korkutucu bir yolculuktu. Bu nedenle seçiminizi yaparken uçak modelini de kontrol etmenizi öneririm.

Tarom genel olarak bu şekilde. Uçuş öncesi ve devamında herhangi bir sorun yaşamadım. Bu nedenle gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. İyi uçuşlar!

Benzer Yazılar

Yorum Yaz

4 Yorum

  • Cevap Yaz taromla ucan bir yolcu 14 Eylül 2016 at 22:03

    biz de taromla bu yil uctuk gayet guzel bir yolculuk oldu su kucuk ucak olayinda biz de biraz urktuk ama Allah ne dediyse o oluyor korktugumuz gibi cikmadi cok sukur kazasi belasiz evimize vardik yine ayni havayollarini secmekten cekinmem super bir hava yolu sirketi bizim THY E es deger de hizmetleri vardi ne de olsa komsu bir ulkenin gelismislik duzeyini bu sekilde gorerek yasamak memnuniyet verici guclu iyi komsu ulkeler her zaman turkiye nin yararinadir diye dusunuyorum

  • Cevap Yaz oğuzhan 17 Eylül 2016 at 15:56

    kardeşim sen adamın dibisin ben bu dönem erasmus için transilvanya ya gideceğim ve bu blogu buldum resmen ihtiyacım olan her şeyi yazmışsın çok sağol. Bir sorum olacak para işini nasıl hallettin benim hibe param ziraate yatacak mesela o parayı orada nasıl çekerim bide orada bana önereceğin bir şey varmı öğrenci olarak kalacağım bir dönem yurtta şimdiden teşekkürler.
    açıkçası kimseyi bulamadım oraya gidecek yalnız olacağım gittikten sonra arkadaş bulacağım artık:)

    • Cevap Yaz Şahin Doğan 17 Eylül 2016 at 23:51

      Zamanla her şey rayına oturur merak etme. Önceden fazla heyecan ve endişeye gerek yok 🙂

  • Cevap Yaz Ezgi 04 Mart 2017 at 19:18

    ÇOk teşekkürler ☺